Tuinrenovatie - Hoveniersbedrijf Groen omdat 't Lééft

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Tuinrenovatie

Tuinrenovatie en achterstallig onderhoud


Vaak worden deze twee begrippen door elkaar heen gebruikt. Wij zien hier toch een duidelijk verschil tussen beiden, hoewel ze vrij dicht bij elkaar kúnnen liggen. Bij achterstallig onderhoud is er bijna altijd ook sprake van een vorm van tuinrenovatie, maar omgekeerd hoeft dat niet zo te zijn.

Achterstallig onderhoud treedt op, zoals de uitdrukking al aangeeft, wanneer er langere tijd te weinig tot geen onderhoud aan planten, heesters en bomen heeft plaats gevonden.
Vaak ligt hier een vorm van (denkbeeldige) kostenbesparing aan ten grondslag, want een hovenier "is toch zo duur". De intentie is dan dat men het zelf bij wil houden. Echter, door werkdruk en een druk sociaal leven wordt dat vaak uitgesteld. En zoals het spreekwoord zegt: van uitstel komt afstel.
Uiteindelijk wordt ten einde raad, na jaren tegen een verwilderde tuin aangekeken te hebben, toch maar de vakman erbij gehaald.
Dan blijkt, en wij spreken uit ervaring, dat het wegwerken van dit achterstallig onderhoud vaak duurder is dan de tuin periodiek door dezelfde vakman laten onderhouden. Zeker ook, omdat dit vaak gepaard gaat met een stukje tuinrenovatie. Dat wil zeggen het opnieuw ontwerpen en aanplanten van gedeeltes van de tuin.
Daarnaast heeft de tuin het eerste jaar het aanzien van een zwaar aangeslagen patiënt en kan er pas het jaar daarop weer genoten worden van een mooie, verzorgde tuin.

Bij tuinrenovatie draait het niet noodzakelijk om het wegwerken van achterstallig onderhoud. Niets zo veranderlijk dan het weer en, als goede tweede, de mens.
Dus na verloop van tijd kan het zijn dat u raakt uitgekeken op die gigantische uitwaaierende Annabellen of dat u dat stukje border met meer gras dan planten op de schop wilt hebben.
U wilt een rozenperkje, of een leuk klein buxushaagje om de border, een grote heester wat ingekort en verzet, noem maar op.
Ook het geheel opnieuw aanleggen van uw tuin behoort tot de mogelijkheden.

Zowel tuinrenovatie, alsook het wegwerken van achterstallig onderhoud behoren tot onze specialiteiten.
Alles is bespreekbaar, maar niet alles is altijd mogelijk.
Uw wensen staan hierin voorop, maar uiteindelijk bepaalt de plant wat wel en niet mogelijk is.
Wij kunnen u hierin wel vakkundig adviseren en waar mogelijk met uw wensen rekening houden.


       
 Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu