Periodiek onderhoud - Hoveniersbedrijf Groen omdat 't Lééft

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Periodiek onderhoud

Periodiek onderhoud

Voorjaarsonderhoud

Najaarsonderhoud


Uiteraard kan een mooie tuin niet zonder regelmatig onderhoud.
Zowel het klaar maken voor het voorjaar en voor de winter, alsook het regelmatig onderhoud gedurende het jaar zijn van doorslaggevend belang als u van uw "tuintje" een "Tuin" wilt maken.

Denkt u hierbij in het voorjaar aan bijvoorbeeld het wegsnoeien van ingevroren takken en dood hout van struiken, de laatste uitgebloeide hortensia's snoeien, het laatste gevallen blad ruimen, het eerste onkruid verwijderen, het bemesten, en bekalken van de juiste planten.

Door het jaar heen is het bestrijden van onkruid en het verwijderen van uitgebloeide bloemen van belang om ten eerste uw tuin er pico bello uit te laten zien en ten tweede om de bloei te verlengen en ook een rijkere bloei te genereren.
Ook het nogmaals bemesten in het begin van de zomer is hierbij van onschatbare waarde.

Bijna vanzelfsprekend is het zogenaamde "winterklaar" maken van uw tuin, uitgebloeide bloemen verwijderen, laatste onkruid verwijderen, reeds gevallen blad ruimen, bekalken, licht bemesten, snoeien van bomen en heesters.
Tevens is dit het goede moment voor het omspitten of cultivateren van uw tuin.

Voor al het bovenstaande periodieke onderhoud bent u bij ons aan het juiste adres door ons vakmanschap en het gebruik van uitsluitend topkwaliteit grondstoffen en meststoffen (zie voor het laatste ook de pagina Grond-/meststoffen).Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu